Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Együtt Haitiért

2010.01.24

Twilight Haitiért

Nemrég hatalmas földrengés pusztított a Karib-szigeteken lévő Haitin.Még mindig számtalan ember  van az épületek romjai alatt. Akik túlélték, de megsebesültek,nem érezhetik magukat biztonságban a szigetország alapvető hiányosságai miatt.(Pl.: tiszta ivóvíz, kötszerek, gyógyszerek).

Világsztárok fogtak össze,hogy segítség a George Clooney által szervezett "Remény Haitiért" jótékonysági műsort.A főszervező segítségével Twilight sztárjai is bekapcsolódnak a haiti földrengés áldozatainak megsegítéséért. Robert Pattinson, a világ egyetlen és kedvenc Edward Cullenje,Kristen Stewart,a Twilight Bellája és Taylor Lautner,a szívtipró vérfarkas elfogadta a felkérést,szívesen segítenek a katasztrófa által súlytott embereken.Kérdéses még azonban,hogy mikor tudnak részt venni a kampányban,a sűrű időbeosztás ugyanis nem sok időpontot tesz lehetővé.

A telefonos adományokat többek között Taylor Lautner és Anna Kendrick fogadja.
A hét végig több,mint 57millió dollár gyűlt össze a jótékonysági műsor jóvoltából.

twilight1

Robert Pattinson hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a technológia is mennyit segíthet a válságban.Londonból jelentkezett,s beszámolt egy lányról,akit egy összedőlt egyetem falai temettek be.A lány hat napon keresztül várt,imádkozott,ekkor találtak rá egy sms-üzenet segítségével a megmentői.

 

"Az összeomlott egyetem alatt, Maxine Fallon várt. A lány magzati pozícióba kuporgott és alig tudott mozogni. A sötétben a napok nyugtalan hangjai, a fájdalom, az éhség és szomjúság közben imádkozott, hogy valaki megtalálja . És a hatodik napon az ő imái meghallgattattak, rátaláltak, mert egy sms üzenetet küldött a romok alól a megmentőinek. Szemben bármely más eseménnyel a történelemben, a mi világunkat és a tragédiát összekötötte a technológia. Twitter frissítések Facebook oldalak vannak az eltűntek képeivel és szöveges segítségkérő üzenetekkel. Ez a technológia most is működik, hogy csatlakozhass hozzánk.

 

A helphaitinow.org-on adományozhatsz és kapcsolatba léphetsz a Haitin élő emberekkel és bárkivel a világon. Csatlakozz azokhoz, akik ezt nézik, és látni fogod, hogy mit mondanak arról, amiért ennyire aggódunk.Segíts, hogy a haiti emberek vissza nyerjék a talajt a lábuk alá. Kérjük, látogassatok el a hopeforhaitinow.org. Köszönöm. "