Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak nem a Twilight-ot adjátok elő farsangon?

De?Akkor íme néhány ötlet,melyek alapján Te lehetsz a legtökéletesebb vámpír vagy vérfarkas!

 

Arc

 

Ötlet:A vámpírok fehér bőre,ha nap éri,gyönyörűen csillog,mint megannyi apró gyémánt.Hogyan érheted el ezt a hatást?

Megvalósítás:Először is fehér púdert vagy fehér szemfestéket vigyél fel az arcodra.Csillámporral,vagy csillámragasztóval akár az egész arcodat díszítheted.

Eredmény: Így sápadt bőröd és csillámló arcod lesz,ami abszolút vámpír-imidzs.

Megvalósítás:Talán valamivel ötletesebb,ha az arcodat némely részeken valamivel sötétebben hagysz.Előnyös,ha ez a rész egy összefüggő felület,nem pedig foltok az arcodon.A sötétebb részre is vigyél fel némi púdert,vagy akár nagyon világos alapozót,de ez egy árnyalattal sötétebb legyen,mint a fehér felület.Arcod világosabb részére kenj csillámragasztót vagy hintsd be csillámporral.

Eredmény:Így olyan,mintha csak az arcod egyik felét világítaná meg a nap,ezért csak az a rész csillog.

 

Fogak

Ötlet:A vámpíroknak hegyes szemfoga van,innen tudnak mérget bocsátani az emberek testébe.Ez tipikus vámpíros dolog,senki jelmezéből nem hiányozhat.Honnan lehet fogat szerezni?

Megvalósítás:A legegyszerűbb dolog,ha bemész egy akármilyen kellék-,vagy ajándékboltba,és veszel egy 200Ft-os vámpír műfogsort.Olcsó megoldás,de hatásos.

Eredmény:Bár nem túl ötletes,mégiscsak vámpírfog,tehát megteszi egy színpadi fellépés erejéig.

Megvalósítás:Ha nincs pénzed,vagy túl zsugori vagy a pénzköltéshez,akár rajzolhatsz is két hegyes szemfogat a felső ajkad alá valahol a szád szélénél.Rajzold meg szemceruzával - hatásosabb a filctoll,mert nem kenődik el -,majd színezd ki fehér szemfestékkel; elvégre a fogaknak mégiscsak fehérnek kell lenni.

Eredmény:Gyönyörű,ápolt vámpírfogaid lesznek.De vigyázz,mert a szemfesték könnyen elkenődik!Ezeket a fogakat csak egyszer kell mosni;akkor lejön,onnantól kezdve nincsen rájuk gondod!

 

Szem

Ötlet:Alice-nek,Esme-nek és Rosalie-nak gyönyörű szemei vannak.Gyönyörűek,mégis ijesztőek.Hogyan érheted el ezt a hatást?

Megvalósítás:Ijesztő hatásokat egyértelműen a fekete színnel érsz el.Húzd ki a szemed jó vastagon,de ne túlozz!A végét,ha gondolod,kicsit kunkorítsd felfelé,így csábosabban fogsz kinézni.Felső és alsó szemhéjadon egyaránt tanácsos alkalmazni a technikát,de mindenképpen ugyanazzal a színnel!

Eredmény:Gyönyörűen fogsz kinézni,akárcsak a filmbéli vámpírlányok.

 

 Száj

Ötlet:Ijesztő archoz gyönyörű száj dukál.De hogyan?

Megvalósítás:A száj vastag rúzsozása mindenképpen alapkövetelmény a vámpírlányoknál.Ezt megteheted vérvörös rúzzsal is,vagy választhatsz sötétebb,barnás színárnyalatot.Ijesztő dolog a vér is.Ezt festheted ketchup-pal,bár ez nem túl kreatív ötlet,a ketcup ugyanis túl sűrű az emberi vérhez képest.Éppen ezért hatásosabb vízfestéket használni,melyen te szabályozod a szádból csorgó vér sűrűségét.A vámpíreledelt megrajzolhatod piros filctollal is.

Eredmény: Ijesztő piros vércsík kanyarog majd a vérvörös szádból...

 Haj

Ötlet:Rosalie gyönyörű hajkoronája vagy Alice tépett,szerteálló szénaboglyája?Esetleg Esme vállra omló barna hajzuhatagja?Hogyan lehet ezeket elérni?

Megvalósítás:Ha Rosalie haját szeretnéd megvalósítani,előnyös,ha szőke hajad van.Ha azonban fekete hajkoronával büszkélkedhetsz,akkor se keseredj el!Nikki Reed-nek is sötétbarna a haja,de egy kis hajfestékkel minden megoldható!A boltokban manapság kapható a tubusos hajfestő spray.Nem túl drága, és minőségi hajkoronát eredményez.Ha a festés kész,jöhet a bodorítás.Rosalie haja mindig gyönyörű loknikban,vagy hullámokban omlik a vállára.Te döntöd el,hogy becsavarod,vagy bodorítod a hajad,mindkettő nagyon jól néz ki.

Eredmény:Rosalie gyönyörű,igényes hajkoronájával büszkélkedhetsz majd a felvonuláson!

Megvalósítás:Ha Alice haja tetszik,nem árt,ha rövid,barna hajad van.Kicsit "tépd meg magad",majd rögzítsd hajlakkal és/vagy zselével az alkotásodat.

Eredmény:Kiköpött Alice!

 

Megvalósítás:Esme haját a legegyszerűbb megvalósítani.Vállig érő barna haj.Ha neked ilyen hajkoronád van,Esme a Te embered!Vasald ki a hajad.Ennyi az egész.Persze nem árt,ha felül egy kissé megtéped,hogy ne lapuljon le túlságosan.Előnyös,ha rögzíted hajlakkal,így tovább tart a frizurád.

Eredmény:Gyönyörű Esme-hasonmás táncol végig a kifutón vállra omló,gyönyörű,vasalt barna hajjal.

Megvalósítás:Bár nem valószínű,hogy a hajad miatt a fentiek közül egyiket sem tudod megvalósítani,kreálhatsz egy saját,személyes vámpírlányt is.Ijesztő hatást kelt a tépett frizura,vagy a vörös csík a hajad egyik elülső tincsében.De itt aztán igazán szabadjára engedheted a fantáziád!Vigyázz,ne túlozz a vörös festékkel,mert boszorkának néznek!

 

Eredmény:A tökéletes vámpírlány.Elbüszkélkedhetsz a saját kreációddal,sőt!Még különdíjra is esélyes vagy!

 

 Harapásnyomok

Ötlet:Jasper testét is ilyenek borítják,s Bella is büszkélkedhet egy harapásnyommal a jobb csuklóján - ez utóbbit Jamestől kapta.Hogyan csinálhatsz ilyet magadnak?

Megvalósítás:Nem kell hozzá sok minden,csak egy fekete és egy ezüstös szemceruza(ez utóbbi nem fontos).Rajzolj egy halvány kört oda,ahová a harapásnyomot rajzolni szeretnéd.Ezután vastag fekete vonalakkal szagatottan kövesd a kör vonalát.Ha gondolod,ezüsttel áthúzhatod a körvonalat,vagy akár a szaggatott vonalat is.Így talán jobban mutat.

Eredmény:Rettenetes harapásnyomok fognak tarkítani.Elképesztően jó kinézetet eredményez!

 

Ruha

Ötlet:A filmben és a könyvben mindenkinek más stílusú és fazonú ruhája van.Melyiket válaszd?

Megvalósítás:Nem kell külön jelmezt kölcsönöznöd csak azért,hogy jól nézz ki.Persze ez is egy megoldás a költekezőbbeknek.A vámpírok mindig elegánsak,tehát ha nem egy Twilight-szereplőt személyesítesz meg farsangon,hanem saját kreációval lépsz a színpadra,előnyös,ha valami elegáns,de sötét darabot választasz.Ehhez természetesen sötét színű cipő dukál.Ha konkrét személyt akarsz megtestesíteni a filmből,akkor attól függ,kinek öltözöl be.Esme-nek elegáns hosszúruha ajánlott.Alice inkább sötét vagy fehér miniruhát hord,vagy blúzt farmerrel.Rosalie elegáns hosszúruhát például sötétebb zöld színben,de rá jellemző a farmer és a magassarkú topánka is.

Eredmény:Te nyered a legjobb jelmez-versenyt!